Blicko.ba - Info portal!

 
 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Sastanak predstavnika OCD ''Jezero Modrac'' sa premijerom TK

E-mail Ispis PDF

Predstavnici mreže organizacija civilnog društva (OCD) "Jezero Modrac" su na sastanku sa premijerom TK i ministrom Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK govorili o dosadašnjim aktivnostima OCD, problemima na jezeru Modrac i mogućnostima zajedničkog djelovanja u cilju stvaranja osnove za održivu zaštitu jezera Modrac.

"Zaštita jezera Modrac je strateški cilj za dalji razvoj kantona i zato je neophodno prioritetno raditi na smanjenju njenog zagađenja", rekao je premijer Umihanić. Naglasio jeda podržavaaktivnosti OCD i istakao da posebno cijeni konkretne korake koji će dovesti do poboljšanja kvaliteta vode u slivu i jezeru Modrac.

Dogovoreno je da će Vlada TK u saradnji sa resornim ministarstvima pokrenuti aktivnosti na izradi izmjena i dopuna Zakona o zaštiti akumulacije Modrac, kako bi bila omogućena njegova dosljednja implementacija i da će raditi na iznalaženju rješenja za zaustavljanje zagađenja sliva ijezera Modrac od strane rudnika.

Predstavnici mreže OCD "Jezero Modrac" će pratiti nastavak započetih dijaloga, aktivno će učestvovati u izradi izmjena i dopuna Zakona, pratiti će kvalitet vode uslivu i o tome informirati javnost.

Vlada TK/Blicko.ba

 
Baner

Anketa

Uspomene su Vam najdraže kao: